Detail aktuality

Výtvarná soutěž „STO LET NA MAPÁCH NAŠÍ REPUBLIKY“

24.09.2018 16:38

Naše země v tomto roce oslavuje stoleté výročí své samostatnosti a suverenity. Obyvatelé České republiky a dokonce i její návštěvníci přemýšlí a diskutují o její historii, současnosti, ale i budoucnosti.

I my, organizátoři Dnů GIS 2018 v Liberci, jsme se rozhodli připojit k těmto významným oslavám prostřednictvím naší, již tradiční, výtvarné soutěže.

Rozhlédněte se kolem sebe, popusťte uzdu své fantazii a vytvořte co nejzajímavější a nejoriginálnější mapu zachycující uplynulých sto let naší země. Zastavte se a popřemýšlejte o událostech, jež formovaly náš národ a jeho historii. Využijte svých znalostí např. z geografie, kartografie, kultury, vědy, techniky a sportu a nastudujte nové. Zmapujte cestu naší republiky mezi lety 1918 – 2018, zamyslete se nad její budoucností.

 Spojte své výtvarné dílo (mapu, trasu,…) se životy významných osobností, ale i obyčejných lidí, kteří ovlivnili svým jednáním osud naší republiky, proslavili ji za hranicemi. Zamyslete se např. nad změnami hranic našeho státu, regionů, urbanistickým rozvojem měst… Možná objevíte zajímavé mýty, legendy, příběhy…

Navštivte exotické kouty naší republiky, ale i „obyčejná místa“, která pro Vás hodně znamenají, mají svoje kouzlo a svá tajemství. Inspirujte se podzemím, zemským povrchem i volným prostorem. Objevte krásy a tajemství naší země.

 Nechte se ovlivnit poetikou starých map uplynulých 100 let, ale i dnešními mapami, pokuste se vytvořit mapu budoucnosti naší republiky. Zkombinujte zdánlivě nekombinovatelné. Zamyslete se nad tím, komu bude Vaše mapa určena a jaká dobrodružství prožijí ti, kteří se rozhodnou využít ji ke svým objevitelským cílům.

Výtvarná soutěž je určena jednotlivcům a 2 až 3členným týmům žáků základních, středních a vysokých škol v kategoriích:

I. kategorie: základní školy a víceletá gymnázia

II. kategorie: střední a vysoké školy

Úkolem soutěžících je vytvořit netradiční výtvarné dílo – mapu, ve formátu A3 až A1 tak, aby vystihovalo co nejlépe téma soutěže. Své dílo můžete realizovat jakýmkoli výtvarným či grafickým způsobem, včetně počítačového zpracování. (Poznámka: Prostorové práce nebudou do soutěže přijímány. Pokud se rozhodnete pracovat technikou koláže, pracujte s výškou max. do 2 cm).

Na zadní stranu práce umístěte její název, jméno autora či jména všech členů týmu, věk, kategorii a ná­zev školy.

Slavnostní vyhlášení vítězů výtvarné soutěže proběhne dne 12. listopadu 2018 v 10.00 hod. v prostorách TUL v Liberci. Pro autory vítěz­ných prací jsou připraveny věcné ceny a ceny v podobě tematicky zaměřených zážitkových progra­mů. (Poznámka: Vítězné práce a zdařilé práce dalších účastníků soutěže budou vystaveny v prostorách TUL).

Práce přihlášené do soutěže se nevracejí, pouze na vyžádání. Účastníci soutěže souhlasí se zveřejněním své práce či její reprodukce a osobních údajů (jméno, věk, škola) na akci Dny GIS Liberec 2018 a webových stránkách organizátora soutěže a v jeho propagačních materiálech.

Práce odešlete nebo osobně předejte na níže uvedené adrese nejpozději do 31. 10. 2018.

 

Krajský úřad Libereckého kraje

U Jezu 642/2a

461 80 Liberec 2

Heslo: Výtvarná soutěž GIS DAY 2018

Kontakty:

zuzana.kostincova@gfxs.cz, tel. 482 429 861

Zuzana Šiftová: tel. 485 226 309

e-mail: gisday@kraj-lbc.cz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login