Detail aktuality

Více než milionem korun podpoří Liberecký kraj řemeslnou a zážitkovou turistiku 

09.05.2023 7:56

Rozdělení dotačního programu nazvaného 7.6 Řemeslná a zážitková turistika posvětilo na svém zasedání krajské zastupitelstvo. Žadatelé obdrží více než milion – přesně řečeno 1.296.738 korun.

„Liberecký kraj v posledních letech mnohem výrazněji podporuje cestovní ruch. Ať už je to prostřednictvím destinačních společností, projektu Křišťálové údolí, investičním dotačním programem nebo marketingovými aktivitami, které zajišťuje oddělení cestovního ruchu. Návštěvníci u nás hledají autentické zážitky v řemeslných dílnách různého zaměření. A právě výrobcům a řemeslníkům je také určen dotační program Řemeslná a zážitková turistika, který jim pomáhá připravit pro návštěvníky program,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V tomto programu bylo podáno celkem 37 žádostí o dotaci, 30 jich obdrží podporu. Šest žádostí bylo navrženo nepodpořit kvůli nedostatečnému počtu bodů a vyčerpání alokace programu. Jedna žádost byla vyřazena kvůli administrativnímu nesouladu. Celková výše nákladů podpořených projektů je 3.651.663 korun.

Program podporuje turistické produkty v oblasti tradic a tradičních řemesel, regionálních produktů a zážitkových programů.  Jeho cílem je zvyšování návštěvnosti daných regionů prostřednictvím rozvoje prázdninových a mimosezónních nabídek, zážitkových programů – workshopů, dílen, únikových her, prohlídek, a to i v online podobě. Dále je to tvorba nových turistických produktů a produktových balíčků, rozvoj online forem propagace a marketingu, tvorba audio průvodců a mobilních aplikací.

O dotaci se ucházejí řemeslníci, výrobci, ale také obce, které se snaží vylepšit turistickou nabídku ve svém regionu. O dotaci je setrvale vzrůstající zájem a každý rok se podpory dočká větší počet žadatelů. Loni bylo zaregistrováno celkem 31 žádostí, z nichž bylo 23 uspokojených.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login