Detail aktuality

V Železném Brodě zastaví Křišťálový vlak

15.09.2021 16:45

Liberecký kraj chystá na pátek 17. září unikátní akci. Na nádraží v Železném Brodě bude čekat speciální vlak Křišťálového údolí. Od 10 do 17 hodin mají zájemci možnost prohlédnout si soupravu Siemens Desiro oděnou do hávu Crystal Valley a také pobavit se doprovodným programem. Vlak by měl jezdit i v budoucnu po různých místech v Libereckém kraji.  

V rámci akce, která se koná v předvečer 15. ročníku Skleněného městečka, bude na všechny čekat relaxační zóna, kde budou moci návštěvníci posedět v pohodlných lehátkách a ponořit svoje ruce nebo i chodidla do množství různorodých korálků od firmy G&B Beads z Jablonce nad Nisou.

„Hledáme nejrůznější formy propagace Křišťálového údolí a vlak rozhodně upoutá pozornost. Ztvárnění sklářského tématu na vlaku je nadčasové a věřím, že se cestujícím, i těm, kteří vlak třeba jen uvidí, bude líbit a přiláká další návštěvníky sklářských, šperkařských a bižuterních firem,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Dále je pro diváky připraven kvíz s otázkami z oblasti výroby skla. Ti, co na ně správně odpoví, se dočkají ve vlaku odměny, a to v podobě vlastnoručně vytvořeného skleněného obrázku s motivem vlaku a propagačních předmětů ARRIVA vlaky.

V 15 hodin se pak koná slavnostní křest vlaku prostřednictvím „Bohemia Crystal Water“ ze Sklárny a minipivovaru Novosad & Syn Harrachov. Vlak pokřtí za společnost ARRIVA vlaky Jiří Nálevka, za Křišťálové údolí náměstkyně Květa Vinklátová a starosta města Železný Brod František Lufinka.

„Jsme rádi, že jsme se stali partnerem Křišťálového údolí a náš vlak tak může zajímavým způsobem připomínat zručnost a jedinečnost českých sklářů,“ dodal Daniel Adamka, generální ředitel ARRIVA vlaky. „Vlak, který spojuje třeba Liberec, Turnov, Železný Brod nebo Tanvald, na tento odkaz upozorňuje i ve svém interiéru.“

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login