Detail aktuality

Turistická příloha představuje pozoruhodnosti Libereckého kraje

24.05.2024 9:46

Speciální přílohu, která obsahuje řadu článků, zajímavostí a tipů nejen na letní turistickou sezonu, vydala MF DNES. Stalo se tak ve spolupráci s oddělením cestovního ruchu a turistických regionů Krajského úřadu Libereckého kraje.

„Během letošní turistické sezony čeká na místní i návštěvníky řada příležitostí k výletům a k návštěvě památek, kulturních stánků, ale i nejrůznějších sportovních a kulturních akcí. Turistické noviny jim usnadní výběr,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Jednotlivé články se věnují nepříliš známým unikátům a atraktivitám kraje například skokanským můstkům v Harrachově, kartounkářskému řemeslu nebo výrobě slavného plastového modelu hračky Tatra 148.

Pro milovníky aktivního způsobu trávení volného času i dovolené nechybí doporučení na nové či upravené úseky cyklostezek Ploučnice, sv. Zdislavy, Varhany nebo pěší trasy, jakými jsou Máchova cesta, Zlatá stezka Českého ráje a Bucharova cesta.

Příloha představuje též muzea, galerie, hrady, zámky i festivaly, které reprezentují kraj po staletí. Nechybí zmínka o Křišťálovém údolí, které představuje tradiční záležitosti i novinky v rámci akcí spojených s výrobou skla a bižuterie. Své stránky s množstvím tipů na výlety mají v bulletinu i jednotlivé turistické regiony – Máchův kraj, Český ráj, Krkonoše, Jizerské a Lužické hory.

Příloha sice již v novinách vyšla, oddělení cestovního ruchu však má ještě k dispozici pět tisíc výtisků. Noviny bude rozdávat zejména na prezentačních akcích a prostřednictvím informačních center.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login