Detail aktuality

Trojzemí čeká pestrý výstavní rok. Opět vzniká brožura s programem výstav

30.01.2018 12:35

Městská muzea v Žitavě a Oblastní galerie Liberec opět připravili pro rok 2018 společnou brožurku, která informuje návštěvníky o výstavách vybraných muzeí v Trojzemí. Brožura vychází v češtině a němčině díky příspěvku z Kooperačního programu Sasko/Česká republika, který poskytuje Euroregion Nisa. Brožura bude k dostání zdarma ve všech muzeích a informačních centrech Euroregionu.

Jsme sice ještě pořád na začátku roku, ale diskuse o výletech a plánech na dovolenou jsou v plném proudu. Pokud vás zajímá také blízké okolí, určitě by vám neměla, uniknou česko-německá brožura žitavského muzea a liberecké galerie, která informuje o nejzajímavějších výstavách v Euroregionu Nisa. „Díky prostředkům z fondů Evropské unie vypracují obě instituce dvojjazyčného průvodce po výstavách českých a německých kulturních institucí v Trojzemí,“ informoval nás ředitel Městských muzeí Žitava pan Peter Knüvener. Brožura vychází pravidelně už od roku 2011 a kromě liberecké galerie a žitavského muzea v ní najdete výstavy Brány Trojzemí v Hrádku, Severočeského muzea, Technického muzea v Liberci a poprvé rovněž Muzeum damašku a froté v Großschönau. „Chtěli jsme zachovat formát, který se obrazně řečeno vejde do kapsy, proto jsme do brožury zahrnuli pouze vybrané výstavy,“ vysvětluje ředitel Oblastní galerie Liberec Jan Randáček. A jako je pestré složení institucí zastoupených v brožuře, tak je pestrá i nabídka výstav: od automobilových veteránů, přes oslavy výročí založení Hrádku nad Nisou, výstavy o parcích v Žitavě až po výtvarné umění v Liberecké galerii.

Průvodce po výstavách bude k dostání zdarma po celém euroregionu v muzeích a galeriích a informačních centrech v průběhu února.

 

Jan Randáček

mobil: 723 194 450

jan.randacek@ogl.cz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login