Detail aktuality

Soví noc objasní zajímavosti ze života nočních ptáků

10.02.2020 8:00

Jsou sovy skutečně moudré? Jak dobře sovy vidí v noci? Jak to, že mají sovy „neslyšný“ let? Odpověď na ně a mnoho dalších zajímavostí ze života sov přinese Ornitologická noční vycházka na Holý vrch, kterou 28. února od 20 hodin pořádají v České Lípě Vlastivědné muzeum a galerie, Ekoporadna Orsej a Chráněná krajinná oblast Kokořínsko. 

Noční přírodovědná vzdělávací akce je určena pro širokou veřejnost, především pro rodiny s dětmi. V průběhu vycházky se účastníci naučí, jak nejlépe rozpoznat konkrétní soví druh a jakým způsobem chránit tyto noční ptáky v přírodě. Trasa je nenáročná, vede na samotný Holý vrch. Odborný výklad povede zoolog a ornitolog Ing. Petr Lumpe. Pořadatelé doporučují vhodné oblečení, terénní obuv a baterku.  Proúčastníky budou připraveny informační materiály.

Bližší informace se lze dozvědět u Veroniky Ličaverové na e.mailové adrese ekoporadna@muzeumcl.cz,  na telefonním čísle 774 825 089 a na webu www.muzeum.cl. Vstup je zdarma, sraz je na souřadnicích 50.6812311N, 14.5185667E.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login