Detail aktuality

Sommerfest v Berlíně představil Liberecký kraj: sirupy, mošty, kávu i Ještěd

04.07.2022 8:07

Na berlínském letním festivalu Sommerfest, který nesl téma Zusammen wachsen neboli Rosteme společně, se představil návštěvníkům mimo jiných turistických regionů také Liberecký kraj. Jeho zástupci publiku naservírovali řadu tipů na výlety a zajímavá místa v kraji, ale i v celé České republice.

Hosté zde mohli ochutnat nabízené regionální výrobky. Představily se sirupy Kittel, bio mošty Verich či káva Nordbeans a další skvělé produkty. Své služby nabídla také odpočinková zóna s lehátky, stolkem či fotostěnou s pozadím Ještědu.

„Snažíme se při nejrůznějších příležitostech prezentovat to nejzajímavější, co v kraji máme. Našimi nepostradatelnými spolupracovníky jsou kolegové z destinačních společností. Představujeme jak turistické zajímavosti, tak také místní produkci – od potravinářské až po umělecké předměty. Právě také Sommerfest v Berlíně byl takovým místem a dobře využitou příležitostí,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Festival hostilo berlínské náměstí Zietenplatz, kde zároveň sídlí ambasáda České republiky. Celou organizaci tohoto festivalu měl na starosti spolkový stát Durynsko, který tuto akci v německé metropoli pořádá každým rokem. Barvami festivalu proto byly světle modrá a bílá, které jsou pro Durynsko typické.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login