Detail aktuality

Sezona je za dveřmi, Liberecký kraj láká turisty přes Instagram

09.06.2021 11:22

Značka Region Liberec, jejímž prostřednictvím se prezentuje turistická nabídka Libereckého kraje a jeho regionů, se rozrůstá. Aktuálně se představil na sociální síti Instagram nový profil, zaměřený na zahraniční klientelu – primárně na Polsko, Německo a další evropské země.

Turistická sezona začne již brzy a přeshraniční cestování nabývá díky covidovým pasům reálné obrysy. „Jsme si vědomi toho, že v letošním roce bude ještě turistická sezóna takříkajíc testovací a z pohledu návštěvnosti ze zahraničí opatrná a omezená. Chceme, aby návštěvníci, kteří k nám přijedou, dostali servis pokud možno ve své rodné řeči nebo alespoň v běžně užívané angličtině. Máme to za samozřejmou součást služeb pro ně,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Nový profil pod názvem Eenjoy Region Liberec pomocí atraktivních snímků představí ta nejzajímavější místa. Popisky budou  ve třech jazycích – němčině, polštině a angličtině.

„Na Instagramu se samozřejmě prezentujeme už řadu let, ale zejména směrem k českým návštěvníkům. Naším dlouhodobým cílem je prezentace regionu v zahraničí. Po spuštění anglické prezentace turistického portálu www.liberecky-kraj.cz loni v listopadu je toto další logický krůček do naší propagační mozaiky,“ doplnila Vinklátová.

Před startem letní sezony bude také představen inovovaný turistický portál, který shrne vše potřebné k návštěvě Libereckého kraje na jednom místě. Největší změnou bude nová rubrika Blog, ve které si návštěvníci přečtou souhrnné tipy – třeba co dělat, když prší, kde jsou ty nejlepší výhledy anebo kam s dětmi.

 

Souhrn prezentace pod hlavičkou Region Liberec na webu a sociálních sítích:

CZ - https://www.liberecky-kraj.cz/

EN - https://www.liberec-region.com/

DE - https://www.regionliberec.de/

PL - https://www.liberec-region.pl/

Facebook – https://www.facebook.com/regionliberec

Instagram ČJ - https://www.facebook.com/regionliberec

Instagram cizojazyčný - https://www.instagram.com/enjoyregionliberec/

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login