Detail aktuality

Šestý ročník soutěže Kniha roku se blíží, přihlašovat se lze od Nového roku

14.12.2022 16:49

Ledva skončil pátý ročník tradiční soutěže Kniha roku Libereckého kraje, blíží se další – šestý.  Za všechny minulé ročníky se do soutěže přihlásilo 110 knih, které se svým obsahem a významem týkají Libereckého kraje, jeho občanů a jejich díla, území nebo jeho dílčích částí, tradic, příběhů, historie a výrobků.

„Z minulých ročníků už se pomalu vytvořila menší knihovna. Budu ráda, když se do dalšího ročníku přihlásí autoři, nakladatelé, instituce, města a obce, zkrátka všichni, kteří vydali v roce 2022 nějakou regionální publikaci,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V rámci šestého ročníku budou moci autoři a nakladatelé své letos vydané knihy přihlašovat do soutěže od 1. ledna do 28. února 2023. Zaslané přihlášky zhodnotí sedmičlenná odborná komise, v níž zasednou zástupci odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, odborník v oblasti nakladatelské činnosti, knižního obchodu a v oblasti grafického zpracování knih.

Přehled všech přihlášených knih z předešlých ročníků a formulář elektronické přihlášky jsou dostupné na webových stránkách https://kniharoku.kraj-lbc.cz/.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login