Detail aktuality

Semináře v liberecké knihovně vyškolí kulturní a kreativní manažery 

19.02.2024 13:19

Osm vzdělávacích seminářů pro pracovníky vyššího a středního managementu v kulturním a kreativním sektoru nabízí Krajská vědecká knihovna v Liberci. Nesou se v duchu kréda kultura – kreativita – kompetence.

Vzdělávací cyklus se bude konat během letošního roku. Získal podporu z dotačního programu Národní plán obnovy. Je zaměřený na pracovníky v kulturním a kreativním sektoru a bude se věnovat tématům digitální a finanční gramotnost nebo manažerské dovednosti.

„Je samozřejmé, že i v kultuře a kreativních odvětvích potřebují lidé řadu dovedností a znalostí, aby mohli svou práci dělat dobře. Vzdělávací cyklus knihovny jim dává příležitost nejen tyto znalosti nabýt, ale potkat se také s kolegy z oboru a získat nové kontakty,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Krajská vědecká knihovna v Liberci navazuje tímto projektem na loňský úspěšný cyklus pěti seminářů, ve kterém se proškolilo 109 účastníků a účastnic. Jejich kladné reakce na průběh cyklu podnítily pracovníky knihovny k podání žádosti pro rok 2024; počátkem února byla jejich žádost vyhodnocena jako úspěšná.

Obsahem projektu budou přednášky a školení z oblasti digitálních, finančních či manažerských dovedností pro příspěvkové či neziskové organizace a malé kulturní formy – divadla, muzea, kina, knihovny, volnočasové kluby – v Libereckém kraji. Cílem je podpora rozvoje jejich vědomostí, schopností a kreativity. Školit budou v knihovně lektoři z celé země, vždy se jedná o celodenní akci se zajištěným občerstvením. Díky finanční podpoře  budou všechna školení zdarma, navíc každý obdrží osvědčení o absolvování semináře.

„Projekt byl již zahájen a účastníci se mohou těšit na první seminář věnovaný umělé inteligenci. Specialista na tuto problematiku, lektor a pedagog Masarykovy univerzity v Brně nás provede AI revolucí a přiblíží, jaké příležitosti i hrozby může umělá inteligence přinést. V dalších měsících představíme další zajímavá témata, jako je např. řešení konfliktů, kybernetická bezpečnost, kurzy pro střední management, zpracování projektů nebo personalistika,“ doplnila ředitelka knihovny Dana Petrýdesová.

Registrační formulář a podrobnější informace k projektu naleznou zájemci na webu knihovny https://www.kvkli.cz/sluzby/vzdelavani/kultura-kreativita-kompetence.

Projekt se koná za finanční spoluúčasti Evropské unie prostřednictvím Národního plánu obnovy a Ministerstva kultury České republiky. Je spolufinancován Libereckým krajem.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login