Detail aktuality

Region navštívili novináři z Jižní Koreje. Seznámili se s Křišťálovým údolím

12.05.2023 13:23

Novinářské výpravy neboli presstripy, které slouží zejména k navázání nové spolupráce a propagaci Libereckého kraje, pořádá v rámci mezinárodní spolupráce Region Liberec. Nedávno do kraje zavítali novináři až z druhého konce světa – z Jižní Koreje. Cílem jejich návštěvy byla zejména prezentace Křišťálového údolí v souvislosti s nedávným spuštěním přímé letecké linky do Prahy.

„Asijské trhy nás v souvislosti s Křišťálovým údolím velice zajímají. České sklo tam má skvělou pověst. Korejci ve velkém cestují do Evropy a nová linka je může přiblížit právě k nám. Velkému zájmu korejských novinářů předcházela prezentace Křišťálového údolí přímo v Jižní Koreji,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovního ruchu

Korejští hosté byli ubytováni v hotelu Clarion Zlatý Lev. Ředitel Křišťálového údolí David Pastva s nimi navštívil Sklárnu Ajeto nedaleko Cvikova. Novináři se vydali rovněž do Severočeského muzea a Oblastní galerie. V Jablonci nad Nisou navštívili obchod Křišťálový ráj, který je největší svého druhu v České republice. Nabízí produkty 25 bižuterních firem, sklo i vánoční ozdoby. Nechyběl ani výlet na nedalekou rozhlednu Petřín.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login