Detail aktuality

Prohlášení členky Rady Libereckého kraje Květy Vinklátové k architektonické studii obnovy Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd

08.06.2020 7:28

Práce na studii započaly v roce 2017 a předcházela jim řada odborných konzultací a průzkumů. Na základě diskuze se členy odborného pracovního týmu zadal spolek Ještěd 73 vypracování srovnávacích studií. Nejednalo se tedy o architektonickou soutěž podle pravidel Komory architektů ČR. Osloveno bylo 28 špičkových architektonických kanceláří z celé České republiky. Zadáním bylo vypracovat studii, jejímž cílem bylo zjistit, jak by oslovení architekti přistoupili k řešení dvou úkolů, a sice řešení ochozu a zimního vstupu vysílače a horského hotelu Ještěd.

Na výzvu reagovala architektonická kancelář SIAL a architekti Ondřej Císler, Petr Stolín, Jan Šepka, Tomáš Hradečný, Kamil Mrva a Jiří a Tomáš Krejčíkovi. V porotě, mimo zástupců majitele objektu, byli členové spolku Ještěd 73, a co je podstatné, architekti prof. Ing. akad. arch. Jiří Suchomel, prof. Ing. arch. Miroslav Masák, akad. arch. Otakar Binar a doc. Ing. arch. Petr Vorlík PhD. To byli odborní garanti s hlavním a rozhodujícím slovem. Vypracovaná studie byla schválena odbornou radou generální ředitelky Národního památkového ústavu, která ji přijala velmi pozitivně. Kladné závazné stanovisko k architektonickému návrhu obnovy Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd vydal také Krajský úřad Libereckého kraje. Koncept je autorským dílem ARN STUDIA z Hradce Králové pod vedením Ing. arch. Jiřího a Michala Krejčíkových.

Na začátku září letošního roku bude v Krajské vědecké knihovně v Liberci studie představena za účasti architektů Krejčíkových. Ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje je již nyní až do 30. června výstava, kde je studie prezentována.“

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login