Detail aktuality

Poslední šance zaslat přihlášku do soutěže Kniha roku Libereckého kraje. Zbývají dva týdny  

13.02.2024 11:41

Ještě dva týdny zbývají do možnosti nominovat regionální tituly do soutěže Kniha roku Libereckého kraje. Přihlásit se mohou autoři nebo nakladatelé, jejichž kniha vyšla v roce 2023 a svým obsahem se významně týká Libereckého kraje, jeho obyvatel a jejich díla, tradic, příběhů, historie, výrobků a podobně. Uzávěrka je 28. února 2024.  

 „Přihlášené knihy nám přibývají každý den. Budu ráda, když skutečně každý autor nebo nakladatel nebo i obec či město, které vydalo v loňském roce publikace, ji do soutěže přihlásí,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.  

V letošním roce se jedná již o 7. ročník soutěže. Celkem se do ní za dobu jejího konání přihlásilo již 156 knih.

O vítězných knihách rozhoduje sedmičlenná odborná porota, která hodnotí přihlášené knihy podle obsahu, kvality grafického zpracování, kvality tisku a vazby. Pomocnými kritérii bude dostupnost na trhu a výše nákladu. Členy poroty jsou zástupci odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci a odborník v oblasti nakladatelské činnosti, knižního obchodu a v oblasti grafického zpracování knih.

Přehled všech přihlášených knih z předešlých ročníků a formulář elektronické přihlášky jsou dostupné na webových stránkách https://kniharoku.kraj-lbc.cz/.  

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login