Detail aktuality

Podzimním Maloskalskem

20.11.2017 10:30

Hlavní turistická sezona je již za námi a nad Českým rájem přebírá vládu podzim. Máte před sebou sváteční prodloužený víkend. Pokud se vydáte na výlet, rozhodně nebudete litovat, protože pohledy na překrásně zbarvené listí stromů vám mnohdy vezmou dech. No, možná už na stromech listí nebude, ale i tak..... Dnešní výlet, na který vás zvu, vás provede krásami Maloskalska.
Z Malé Skály se vydejte po červené turistické značce směrem na Vranov – Pantheon. P...oněkud strmější stoupání vás záhy odmění – z nedaleké vyhlídky Zahrádka budete mít Malou Skálu jako na dlani! Z Pantheonu se nabízí pohled směrem ke Drábovně, na Sokol a Suché skály.
Dále pokračujte po červené až ke hradu Frýdštejn, který jste mohli zahlédnout i v pohádce „O princezně Jasněnce a létajícím ševci“, kdy se stal sídlem zlých čarodějnic. Z Frýdštejna pokračujte do kopce po zelené na Kopaninu, kde stojí rozhledna postavená v roce 1892 jako strážní věž před vlnou germanismu. Klíč od rozhledny si můžete vypůjčit v domě č. p. 2 u rodiny Janků.
Od Kopaniny se vraťte zpět po zelené na Frýdštejn a pokračujte po modré směrem na Voděrady. Dále se po modré dostanete Vazoveckým údolím přes Bartošovu pec až do Dolánek, kde můžete navštívit historický Dlaskův statek. Odtud se můžete vydat zpátky na Malou Skálu po stezce Greenway Jizera, nebo se vrátit vlakem.

Délka výletu je 20 km, převýšení 540 m.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login