Detail aktuality

Pobočka Krajské vědecké knihovny na sídlišti Kunratická v novém

07.02.2024 8:58

Krajská vědecká knihovny v Liberci otevřela kompletně renovovanou a nově vybavenou pobočku na Kunratické.

Po měsíční uzavírce otevřela v pondělí 5. února liberecká knihovna opět svou pobočku na sídlišti Kunratická. Tato pobočka prošla během měsíce ledna celkovou renovací a je nyní vybavena zbrusu novým nábytkem.

„Krajskou vědeckou knihovnu nenavštěvují čtenáři jen v jejím hlavním sídle v centru města. Vítají právě možnost výpůjčky knihy, ale i kulturních a vzdělávacích programů v sousedství svého bydliště. Zvlášť senioři, školní děti nebo i maminky na mateřské dovolené vítají blízkost této nabídky,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Na čtenáře čekají nejen nové knižní regály, ale také nová křesílka, židle a stolky. A nezapomněli jsme ani na naše dětské čtenáře. Pro ně máme v prostoru knihovny nové sedací vaky, truhly a speciální odpočinkové místo. Změny se dočkal i výpůjční pult a celkové zázemí paní knihovnice. Renovace byla umožněna díky mimořádné dotaci Libereckého kraje.

Slavnostní otevření pobočky pro pozvané hosty se uskutečnilo v pondělí 5. 2. ve 13:30 hod. Od té doby je pobočka otevřena veřejnosti, a to v obvyklých otevíracích hodinách.

Liberecká knihovna provozuje šest poboček na různých místech Liberce. Jedná se o menší knihovny komunitního typu, které nabízejí nejenom základní výběr literatury, ale zejména prostor pro setkání a trávení volného času. Věříme, že díky novému a modernějšímu vybavení a designu, nabídneme obyvatelům sídliště Kunratická i přilehlých oblastí důstojný a atraktivní prostor, který budou rádi a často využívat,“ vysvětluje ředitelka knihovny, PhDr. Dana Petrýdesová.

Pobočka sídlí v budově ZŠ Aloisina výšina na adrese Aloisina výšina 642, Liberec 15 na sídlišti Kunratická v blízkosti obchodního centra Luna. Díky umístění v budově základní školy knihovna významnou měrou plní též funkci školní knihovny. Žáky a učiteli tamější školy je hojně využívaná.

 Bližší informace o jejím provozu a nabídce najdou zájemci na webové stránce knihovny na adrese www.kvkli.cz/kunraticka

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login