Obnovené památky

Fara č.p. 945 Frýdlant v Čechách

28.03.2019 10:07

V seriálu „Liberecký kraj pomáhá obnově památek“ vás dnes zavedu do Frýdlantu v Čechách, kde se nachází Farní budova č.p. 945

Faru najdete ve Vrchlického ulici, vedle novogotického evangelického kostela z roku 1903. Kostel byl postaven pro Německou církev augšpurského vyznání. Od roku 1945 slouží Církvi československé husitské. V interiéru najdete pozoruhodné varhany z dílny mistra Schustera.

Díky finanční podpoře Libereckého kraje v roce 2018 ve výši 70 000 Kč a podpoře Ministerstva kultury náboženská obec rekonstruuje střešního plášť budovy, a to v pěti etapách.

Během jednotlivých etap bylo nutné odstranit poškozené a dožilé části střešní krytiny, položit nové laťování, novou střešní krytinu a osadit nové klempířské prvky, svody a žlaby. Oprava střechy po etapách byla náročná z důvodu složitosti střešního pláště a napojování nové střešní krytiny na starou.

Rekonstrukci střechy byla začala v roce 2011 a v loňském roce se ji podařilo úspěšně dokončit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login