Detail aktuality

Na vlastní kůži. Kraj podpoří zážitky a řemeslnou turistiku bezmála milionem a půl

05.02.2024 10:26

Pestrá a různorodá je podpora kultury, památkové péče i cestovního ruchu ze strany Libereckého kraje. Jako každý rok, i tentokrát vyhlásil kraj dotační program s názvem 7.6 Řemeslná a zážitková turistika 2024.

Tento dotační program každoročně přispívá k rozšíření turistické nabídky, tvorby a zavedení nových produktů cestovního ruchu zaměřených na zážitky a tradiční řemesla na území Libereckého kraje a jeho turistických oblastí – Českého ráje, Jizerských hor, Krkonoš, Lužických hor a Máchova kraje.

„Návštěvníkům dnes už nestačí přírodní nebo historické zajímavosti. Chtějí zažít něco unikátního, často spojeného s tradičními řemesly. Právě firmám a živnostníkům je určen náš program, který podpoří nejrůznější zážitkové programy pro návštěvníky, při kterých se sami zapojují do výroby a zjišťují tak skutečnou hodnotu výrobků,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Tento rok je částka vyčleněná v dotačním programu vyšší, činí 1,3 milionu korun. Zvýšila se i minimální výše dotace na 25 tisíc, nejvýše je pak možné žádat o padesát tisíc korun. Lhůta pro konzultace a podání žádostí je do 29. února. Více informací o programu se nalézá na odkazu https://dotace.kraj-lbc.cz.

V roce 2023 se dočkaly podpory tři desítky projektů. Byly to například naučná Skleněná stezka v Brništi nebo projekt Příběh psaný muzejníky v Kamenickém Šenově, který přiblížil dlouholetou historii města a výroby skla, uskutečnil se bezpočet workshopů na různá témata, jako třeba výroba skla a bižuterie, zpracování ovčí vlny, tkalcovství, včelařství, výroba piva, bylinkářství či pěstování květin.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login