Detail aktuality

Mezinárodní den muzeí a vernisáž nové výstavy

15.05.2017 14:21

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě si na 18. května připravilo dvě zajímavé akce. V rámci Mezinárodní dne muzeí bude vstup zdarma do areálu kláštera v České Lípě a poboček VMG – Archeologické muzeum Českolipska – Šatlava v České Lípě, Vísecká rychta v Kravařích u České Lípy, Památník K. H. Máchy s expozicí rybářství a rybníkářství na Českolipsku v Doksech.

V galerii Jídelna pak od 16:30 bude zahájena výstava Luďka Paprskáře nazvaná Obrazy a PC grafika. Tématy obrazů jsou vztahy mezi lidmi, jejich pocity a snaha nakouknout pod pokličku jejich vědomí. V roce 1984 začal malovat pod vlivem surrealismu a pittura metafisica. Po zhoršení zdravotního stavu namaloval v roce 2007 poslední olejový obraz. Od té doby se věnuje počítačové grafice. To mu umožnilo malovat velkoformátové obrazy inspirované Shakespearovými tragédiemi, biblickými tématy. V poslední době se věnuje symbolické abstrakci a portrétům v duchu zaalpské renesance.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login