Detail aktuality

Made in Jablonec 2019 - Haute Couture Style v premiéře

10.01.2019 11:11

Svaz výrobců skla a bižuterie zahájí nový rok 2019 tradiční velkou módní přehlídkou Made in Jablonec 2019, jejíž premiéra se koná ve čtvrtek 10. ledna 2019 v jabloneckém Eurocentru za účasti hejtmana Libereckého kraje a dalších významných hostů.

Modely připravilo 21 tvůrčích týmů složených z bižuterních a šperkařských firem, pěti odborných a uměleckých škol a módních návrhářů a salonů. Název přehlídky napovídá, že modely budou zaměřeny na luxusní a dokonale vypracované oblečení a módní doplňky.

„Přehlídky se spolu s manželkou zúčastňuji vždy velmi rád. Těší mne, že v našem kraji máme špičkové návrháře a designery, švadleny, šperkaře i řemeslníky, jejichž um následně obdivují na řadě míst republiky, ale i světa,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Přehlídka Made in Jablonec – Haute Couture Style bude celý rok prezentovat Jablonecko v Čechách i v zahraničí. Chce tak navázat na velmi úspěšnou přehlídku Made in Jablonec 2018 – 100 let inspirace, která reprezentovala český bižuterní průmysl v Astaně, Jekatěrinburgu, Drážďanech a dokonce v Kataru. „Všude se setkala s mimořádným zájmem a postupně pomáhá získávat nové obchodní kontakty,“ poznamenal Pavel Kopáček, předseda Svazu výrobců skla a bižuterie.

Premiéra je vždy velkou společenskou událostí. Do Jablonce nad Nisou přijede ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, radní pro rezort kultury, památkové péče a cestovního ruchu Květa Vinklátová, delegace CzechTourismu, vedená generální ředitelkou Monikou Palatkovou, a další hosté.

„Tradiční módní přehlídka Made in Jablonec reprezentuje bižuterii ve spojení s módou, která k ní neodmyslitelně patří. Přehlídka má skvělou atmosféru a opakovaně se na ní ukazuje výjimečná kreativita našich návrhářů bižuterie. Jako každý rok se těším na překvapení, které nám výrobci bižuterie a módní návrháři připraví,“ uvedla členka rady kraje pověřená řízení resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu Květa Vinklátová.

Pořadatelem desátého ročníku je opět Svaz výrobců skla a bižuterie, který organizaci svěřil společnosti JBX Promotion. Na přehlídce s podtitulem „Haute Couture Style“ se letos účastní pět českých špičkových módních návrhářů a svaz přehlídkou zahájí také spolupráci se soutěží Miss Česká republika

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login