Detail aktuality

Máchův Máj v knihovně

05.09.2018 11:30

V liberecké Krajské vědecké knihovně vzniká sbírka knih Karla Hynka Máchy, především různých vydání jeho známého Máje - už jich je téměř pět desítek. Zasloužil se o ni milovník tohoto českého autora, knihovník Marek Sekyra. Básník, který je také autorem publikace s názvem Máchovské mýty a omyly. Tvůrci sbírky jsou ale i sami čtenáři. Právě oni totiž nosí do knihovny darem své staré knihy.
Pokud mají čtenáři doma nějaké starší knihy od Karla Hynka Máchy a chtějí se o ně podělit, můžou sbírku knihovníka Marka Sekyry rozšířit. "Měl bych radost, kdyby přibylo vydání Máje z 19. století, to nám chybí," říká Sekyra.

"Na podzim si budou moci návštěvníci knihovny sbírku prohlédnout, chystáme výstavku nejzajímavějších výtisků - a to k listopadovému výročí Karla Hynka Máchy." doplňuje ředitelka knihovny, Blanka Konvalinková. Romantický básník se totiž v listopadu narodil i zemřel (16. 11. 1810 -  5. 11.1836). S Máchou a jeho tvorbou se mohou návštěvníci knihovny setkat i v rámci celostátního festivalu Den poezie, kdy má knihovna v plánu uspořádat v průběhu listopadu komorní poetický podvečer.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login