Detail aktuality

Lužické hory lákají náročné cyklisty i poklidné jezdce

08.07.2021 11:28

Na cyklisty letos sází turistická oblast Lužické hory. Toto malebné území začíná být v hledáčku nejednoho aktivního turisty, který objevuje jejich fenomény, jakými jsou sklářská tradice, tradiční podstávkové domy nebo právě cyklistické terény. Díky své rozmanitosti jsou atraktivní pro všechny.

„Cyklistika zažívá v posledních letech mimořádný boom. A s tím rostou i nároky na nová místa, která je možné navštívit. A právě Lužické hory a zajímavá místa v jejich podhůří jsou zajímavým cílem. Jak pro cykloturisty, tak i pro pěší,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Lužické hory nabízí náročné terény i dobré podmínky pro rekreační cyklisty.  Hustá síť turistických cyklotras neláká davy, přestože zde turisté najdou pěknou  přírodu, kvalitní služby a atraktivní zážitky.

Pro letošní sezónu jsme si pro návštěvníky nachystali sadu cyklovýletů s podrobným popisem, mapovými podklady, včetně tipů na zážitky, a to nejen ty gastronomické. Tato sada nabízí 16 tras od velmi náročných až po ty pohodové pro celou rodinu. Cílíme na návštěvníky, kteří vyhledají aktivní dovolenou a sázíme také hodně na vzrůstající oblibu e-kol. Tak se hory stávají přístupnými pro všechny,“ řekla ředitelka destinace Marie Kárová.

Popularita pumptracků a single tracků se nevyhnula ani Lužickým horám, a tak si celá rodina může vyzkoušet takzvané vlnění nebo pohodové traily. Adrenalin, dobrodružství a zároveň sousedská pohoda jsou základní esence Bikeparku Polevsko, kde vytvořili traily různé náročnosti od mírných, kde se vyřádí děti i netrénovaný biker, až po ty náročné pro technické a zkušené jezdce.

Pro pohodovou jízdu si vyberte třeba devatenáctikilometrový sjezd z Panské skály do České Lípy po cyklostezce Varhany, či oblíbenou trasu po cyklostezce podél Ploučnice z České Lípy do Vlčího dolu nebo z Hamru na Jezeře do Osečné,“ doporučila Kárová.

Kdo hledá inspiraci pro cyklovýlety, může čerpat z webu www.doluzihor.cz.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login