Detail aktuality

Liberecký kraj vyhlašuje výtvarnou soutěž „Vesmírný Ještěd“

31.07.2018 8:33

V rámci Oslav Ještědu, které jsou naplánované na 15. září, je pro všechny děti připravena výtvarná soutěž na téma „Vesmírný Ještěd“.  Zvolit mohou libovolnou techniku: malbu, kresbu či koláž.

„Ještěd je jasnou dominantou celého kraje, navštěvují jej celé rodiny s dětmi, a to jak pravidelně místní, tak je také velkým lákadlem a turistickým cílem pro návštěvníky. Při troše představivosti je v něm možné vidět vesmírnou loď a od toho se odvíjí také letošní téma oslav. Chceme nechat fantazii dětí, aby se vydala do vesmírných světů, ve kterých bude mít Ještěd své místo,“ popisuje motivaci k uspořádání soutěže Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje

Výtvarná soutěž probíhá od 1. srpna do 8. září a je určena dětem ve třech kategoriích:

  • kategorie do 6 let
  • kategorie do 11 let
  • kategorie do 15 let

 

Představte si, že malý Marťan, kterého můžete najít kousek od vysílače Ještěd, se rozhodne pozvat k sobě na návštěvu na Ještěd své vesmírné kamarády. Jak to asi dopadne, když se u Ještědu potká parta mimozemšťanů? Stane se z Ještědu vesmírná raketa, až se rozhodne malý Marťan vrátit s kamarády zpátky na Mars? I to může posloužit jako námět pro výtvarná díla.

Obrázky je možné zaslat do 8. září naskenované na email: katerina.horackova@kraj-lbc.cz nebo poštou na Krajský úřad Libereckého kraje, Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec. Obálku nezapomeňte označit nápisem „Soutěž“.

U každého z obrázků musí být uvedeno jméno a příjmení autora, věk, kategorie, název díla a adresa.

Vítězové, kteří se umístí na prvním, druhém a třetím místě v jednotlivých kategoriích budou odměněny dárky Libereckého kraje a jeho partnerů. Ceny budou zaslány na adresy vítězů.

Bližší informace k soutěži naleznete v přiložených pravidlech.

  •  

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login