Detail aktuality

Liberecký kraj představuje obnovené památky prostřednictvím online kalendáře

08.12.2023 8:17

I v roce 2024 Liberecký kraj vydává tematický kalendář. Tentokrát se věnuje památkám, do jejichž obnovy kraj investoval. Poprvé je kalendář přístupný i online, kde je k dispozici grafická podoba jednotlivých listů i příběh, historie a současnost objektů.

„Liberecký kraj významně přispívá k obnovám památek na svém území. Prostřednictvím dotačního programu i individuálních dotací pomáhá vlastníkům památkově chráněných objektů nastartovat jejich rekonstrukce. Část těch, které se už podařilo realizovat, představujeme v kalendáři, netradičně v elektronické verzi doplněném mnoha informacemi,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Za posledních jedenáct let přispěl kraj na obnovu kulturních památek v regionu prostřednictvím dotačního programu částkou přesahující 114 milionů korun. Dotaci obdrželo celkem 590 projektů. V oblasti památkové péče pak podpořil Liberecký kraj prostřednictvím individuálních dotací od roku 2016 celkem 68 objektů v celkové výši 54 miliony korun.

Historickou atmosféru památek navozuje na stránkách kalendáře jejich černobílé ztvárnění, které jako kdyby vypadlo z dávných ilustrací. Soudobou tvář naopak zachycuje barevné provedení.

Kalendář je ke stažení na webových stránkách: https://kultura.kraj-lbc.cz/page412/kalendar-lk-2024.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login