Detail aktuality

Liberecký kraj pomůže zlepšit komfort návštěvníků i pohodlí orchestru Divadla F. X. Šaldy

05.04.2018 9:23

Díky výbornému hospodářskému výsledku Libereckého kraje může kraj v letošním roce realizovat řadu projektů ve všech rezortech a podpořit také nejrůznější záměry na svém území. Jedním z nich je výměna židlí na malé scéně Divadla F. X. Šaldy.

„Liberecký kraj si uvědomuje význam třísouborového Divadla F. X. Šaldy v Liberci a chce pomoci zlepšit komfort návštěvníků a členů orchestru. Z tohoto důvodu budeme částkou 1 milionu korun financovat nákup židlí do Malého divadla a také pro celý orchestr Divadla F. X. Šaldy,“ vysvětluje rozhodnutí rady kraje Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Židle v Malém divadle jsou využívány již více než 15 let a nejsou stohovatelné, což znamená velké nároky na prostor v případě skladování. Po letech užívání jsou navíc ve značně zdevastovaném stavu. Hráči orchestru mají k dispozici běžné polstrované židle, které nesplňují ani základní ergonomické požadavky. Ty budou nahrazeny speciálními židlemi přímo určenými pro orchestrální hráče.

„V rezortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu musí kraj také počítat s prostředky na navýšení mezd, protože tento rezort je jediný, kde vláda rozhodla o navýšení bez jakékoliv kompenzace. Celkově bude rezort rozdělovat téměř 14,5 milionu korun,“ komentuje navýšení finančních prostředků Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login