Detail aktuality

Liberecký kraj opět vyhlašuje dotační program na podporu kultury

03.11.2021 12:24

Celkem 2 miliony korun připravil Liberecký kraj v dotačním programu na podporu kulturních aktivit v příštím roce. Účelem příspěvku je spolufinancování kulturních a uměleckých akcí a projektů se zaměřením na hudbu, divadlo, výtvarné umění, tanec, tradiční lidovou kulturu a folklor.

„Chceme podpořit akce a projekty se širším společenským přínosem a s výrazným regionálním a nadregionálním charakterem. Jsou to zejména události, které navštěvují nejen místní lidé v obcích a městech, ale i ostatní ze vzdálenějších koutů republiky,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Zájemci mohou žádat o dotaci na nákup spotřebního materiálu či služeb (např. propagace, grafické práce, jazykové korektury, tisk, výlep plakátů, kulturní vystoupení či technické zajištění akce), dále na pronájem prostor, techniky, mobiliáře, mobilních WC apod. Z peněz je možné zaplatit i ubytování, cestovné a dopravu v případě pořádání různých jarmarků, trhů nebo slavností. Dotaci nelze využít na vydávání knižních publikací.

Návrh dotačního programu č 7. 1 Kulturní aktivity v Libereckém kraji pro rok 2022 a konkrétní podmínky pro žadatele bude ještě schvalovat krajské zastupitelstvo. Lhůta pro podání žádostí začne 17. ledna 2022 a skončí 17. února příštího roku. Minimální výše dotace činí 10 tisíc korun, maximální pak 50 tisíc korun.

Tento dotační program vyhlašuje Liberecký kraj pravidelně, a to již od roku 2013. Během covidové pandemie v květnu minulého roku byl poprvé velmi výrazně omezen.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login