Detail aktuality

Levnější skipasy, širší sjezdovky. Lyžaře v Krkonoších čekají novinky

11.12.2023 9:03

Zima přišla a s ní i bílá peřina, která pokryla celou zem. Lyžaři se radují, neboť horská střediska jim nabízejí skvělé podmínky. Informace o krkonošských skiareálech s aktuálním sněhovým zpravodajstvím i údaji o provozu lanovek a upravených běžkařských tratích je webová stránka Zimní střediska | Krkonoše – oficiální webové stránky (krkonose.eu).

„Zima začala nečekaně brzy a připravila pro lyžaře skvělé podmínky. Provozovatelé lyžařských areálů okamžitě zareagovali. Lyžařští nadšenci tak mohou ihned vyrazit jak na běžky, tak na sjezdovky,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Ve Špindlerově Mlýně je možné v letošním roce vyzkoušet nové dva kilometry zbrusu nové sjezdovky. Červená Přehradní vede od horní stanice lanovky Hromovka k Labské přehradě, kde bude v blízké budoucnosti vybudován terminál kabinkové lanovky, který propojení areálů dovrší. Terénními úpravami prošla modrá sjezdovka ve svatopetrské části areálu. Medvědín nezůstává pozadu, i zde je na propojení obou areálů připravena nová sjezdovka Lesní a pro letošek se na ni lze napojit z červené trasy. Vodovodní sjezdovka prošla kompletní proměnou, byla téměř dvojnásobně rozšířena a doplněna technickým zasněžováním.  

Největší lyžařský areál v Česku, skiresort Černá hora – Pec, pro letošní zimní sezonu drží ceny. Služby na skipasu naopak vylepšuje, přibude například večerní lyžování a bobovka v ceně pětidenních až sedmidenních skipasů. Dětské skipasy budou proti loňsku levnější, při online nákupu až o 33 %. 

Ve Skiareálu Rokytnice se změní majitel i tvář. V plánu je propojení areálů Studenov a Horní Domky, modernizace stávajícího vybavení i nová výstavba rozšiřující současné zázemí a možnosti parkování.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login