Detail aktuality

Krajská vědecká knihovna v Liberci vyhlašuje soutěž Mistr četby

06.02.2019 14:35

Soutěž Čtenář roku vyhlašuje každoročně v rámci celostátní kampaně Březen – měsíc čtenářů Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR. Krajská vědecká knihovna v Liberci se k této soutěži pravidelně připojuje i v letošním roce a vyhlašuje místní kolo soutěže o nejlepšího mužského čtenáře. Do soutěže je možné nominovat muže, který rád a hodně čte, je registrován v knihovně a zajímá se o cokoliv souvisejícího se čtením.

Podle loňského průzkumu čtenářství se opět prokázalo, že ženy čtou daleko více než muži a my chceme muže ve čtenářství podpořit! V průběhu března 2019 budou vybráni čtenáři muži se zajímavým čtenářským příběhem, ti, kteří chodí do knihovny, pravidelně si půjčují knihy a navštěvují akce knihovny“, říká Blanka Konvalinková, ředitelka KVK.

Uchazeče může navrhnout kdokoliv – přítel, přítelkyně, známý či někdo z rodiny – manželka, děti, nebo se případný zájemce může přihlásit sám.

Nominovaní čtenáři budou pozváni do liberecké knihovny na společné setkání, které proběhne ve čtvrtek 14. března 2019 od 17 hod. v malém sále ve 4. patře. Z našich „mistrů četby“ pak vybereme vítěze, který bude naši knihovnu reprezentovat a utká se spolu s dalšími čtenáři z knihoven Libereckého kraje v krajském kole soutěže v sobotu 23. března. Vítěz krajského kola postoupí do kola celostátního mezi nejlepší „mistry četby“. Celostátní vítěz bude pak slavnostně představen v přímém přenosu České televize v rámci předávání cen Magnesia Litera dne 7. dubna 2019.

Nominace je třeba zasílat do středy 6. března prostřednictvím elektronického formuláře na webových stránkách knihovny nebo odevzdat na tištěném dotazníku přímo v knihovně. Dotazníky a veškeré informace k soutěži jsou on-line k dispozici na webových stránkách knihovny www.kvkli.cz v sekci Aktuality nebo vytištěné přímo v budově v oddělení Všeobecná knihovna.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login