Detail aktuality

Krajská vědecká knihovna v Liberci obdržela v Budyšíně ocenění

11.12.2017 8:09

Krajská vědecká knihovna v Liberci spolu s polskými a německými partnery získala 1. místo v kategorii „Nejlepší přeshraniční spolupráce“. Knihovny Euroregionu Nisa již dlouho aktivně spolupracují, pravidelně se scházejí, pořádají trojstranné konference, literární vycházky, vydávají publikace, vyhlašují soutěže. Knihovny se navzájem inspirují, hledají nové náměty pro zlepšení práce se čtenáři, poskytují si navzájem cenné informace o literárním životě na třech stranách hranice. V příštím roce se plánuje trojstranná konference na téma elektronické služby knihoven, která se uskuteční v květnu v knihovně v Jelení Hoře.

Ocenění patří na české straně nejen Krajské vědecké knihovně v Liberci, ale i ostatním spolupracujícím knihovnám v české části Euroregionu Nisa – Městské knihovně v České Lípě, Městské knihovně v Jablonci nad Nisou, Městské knihovně v Semilech a Knihovně Antonína Marka v Turnově. Spolu s diplomem obdrželi i skleněnou kapku znázorňující symbolicky řeku Nisu, která je hraniční řekou všech tří zemí: Polska, Česka a Německa.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login