Detail aktuality

Kostel svaté Anny hostí mladé umělce

26.05.2017 7:32

Každé tři roky mají žáci výtvarných oborů Základních uměleckých škol příležitost porovnat svou uměleckou tvorbu nejprve na regionální a poté i na celostátní úrovni. Krajské kolo letošní přehlídky právě probíhá v kostele svaté Anny v Jablonci nad Nisou v rámci výstavy Oči dokořán. Výtvarné práce zde budou k vidění do 14. června.

 

Odborná porota měla nelehký úkol. Na přehlídce Oči dokořán se sešly práce z celého Libereckého kraje, do soutěže se zapojilo 13 Základních uměleckých škol. Mladí výtvarníci použili nejrůznější techniky, netradiční metody práce s papírem, látkou, objekty z drátů i přírodních materiálů a také projektové soubory, které zapojují i performance.  

 

Přehlídka je nejen konfrontací v kontextu práce ostatních škol, ale především inspirace a pro žáky také příležitost ukázat svá díla širší veřejnosti v jedinečném interiéru kostela svaté Anny,” říká členka poroty Ingrid Kostřicová, vedoucí výtvarného oboru jablonecké ZUŠ.

 

Porota ocenila díla v kategoriích jednotlivé plošné a prostorové práce, výtvarné řady a projekty, výtvarné akce. Udělila hned několik zlatých a stříbrných pásem, která postupují do národního kola. Potom bronzová pásma, celou řadu ocenění za účast a také pět zvláštních cen pro pedagogy, z nichž dvě putují do pořádající ZUŠ Jablonec – za kolekci pexes pedagožce Zuzaně Mládkové a za mimořádný pedagogický přínos Ingrid Kostřicové.

 

Poděkování za práci s novou generací vyjádřil i patron výstavy, náměstek hejtmana Petr Tulpa: “Velmi oceňuji všechny pedagogy, kteří se dětem věnují. A jejich svěřencům pak přeji, aby zde našli inspiraci do další práce.

 

Ústřední kolo Národní přehlídky výtvarných oborů ZUŠ ČR proběhne na přelomu září a října ve Šternberku u Olomouce. (Postupující práce vybrané porotou v samostatné příloze)

 

25. 5.–14. 6. 2017

OČI DOKOŘÁN

Krajské kolo Národní přehlídky výtvarných oborů ZUŠ ČR

Výstava v kostele sv. Anny je přístupná zdarma ve všední dny mimo pondělí od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin, v sobotu od 10 do 13 hodin.

Pořádá ZUŠ Jablonec nad Nisou ve spolupráci s Jabloneckým kulturním a informačním centrem, o. p. s. s přispěním statutárního města Jablonec nad Nisou.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login