Detail aktuality

Koncert pro Liberecký kraj uvede na festivalu Lípa Musica L’Arpeggiatu

18.12.2019 15:44

Mezinárodní hudební festival Lípa Musica zpestřuje svoji standardní koncertní nabídku již tři roky výjimečným projektem ve spolupráci s Libereckým krajem. Díky mimořádné podpoře zejména z krajských zdrojů se tak na programu regionálně nejvýznamnějšího festivalu zaměřeného na klasickou hudbu, který řadu let zasahuje i na území sousedního Německa, objevují koncerty s předními světovými interprety, díky nimž se atraktivita hudební nabídky Libereckého kraje přibližuje významným evropským kulturním centrům.

V roce 2020 se Koncert pro Liberecký kraj uskuteční již počtvrté a otevře v pořadí 19. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica. Dalším hvězdným interpretem v této sérii koncertů bude po Magdaleně Kožené, Adamu Plachetkovi a letošních The King’s Singers mezinárodně obsazený soubor L'Arpeggiata.

Inovativní aranže spojující hudbu 17. století s tradičními hudebními styly z celého světa, jazzem či hudbou soudobou s úspěchem čeří vody světa klasické hudby a aktuálně si soubor svým posledním albem vysloužil rovněž nominaci na prestižní cenu Grammy. Jejich historicky teprve druhé vystoupení v České republice se uskuteční v sobotu 12. září 2020 v libereckém Divadle F. X. Šaldy.

„Publiku se nabídne fascinující interpretace hudebníků, kteří boří hranice mezi starou hudbou, jazzem a dokáží předat svému publiku nezapomenutelnou dávku pozitivní energie a štěstí. Tento výjimečný projekt zdobí ta nejprestižnější podia světa a jsme pyšní, že ozdobí i to naše festivalové,” shrnul Martin Prokeš, ředitel festivalu.

Vstupenky na tento mimořádný koncert jsou již v prodeji ve festivalové pokladně a v síti evstupenka.cz. Aktuálně je vyprodána polovina kapacity koncertu. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login