2019

Příšovice

14.02.2019 13:22

Kniha Příšovice byla zpracována kolektivem třinácti autorů pod redakcí Pavla Jakubce jako monografie z dějin obce, která v roce 2018 oslavila 700 let od své první písemné zmínky. V chronologickém sledu představuje na 223 stránkách dějiny Příšovic od pravěku s nejvýznamnějšími archeologickými nálezy na našem území, do nejžhavější současnosti. Popisuje významné osobnosti obce, její památky, komunikační síť, spolky, lidovou architekturu, školství, průmysl i filmové počiny, které se k Příšovicím váží.

Publikace je členěna do přehledných kapitol a obsahuje i autentické a dosud nepublikované vzpomínky na události první světové války a roku 1945. Součástí jsou stovky dobových i současných fotografií, z nichž drtivá většina je publikována zcela poprvé. Grafickým layotem i složením autorského týmu se kniha hlásí k podobným publikacím, jaké vydaly obce Sezemice a Kacanovy na Turnovsku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login