2018

Ve stínu Rudé věže

15.06.2018 11:05

Autor – Karolína Francová

Jde o román spadající do žánru městské fantasy, pro který je typické, že se fantastický příběh odehrává v kulisách města. V případě knihy Ve stínu Rudé věže je tímto městem Liberec. Příběh je situován do alternativní budoucnosti (rok 2025), v níž se Česko se stává jedinou zemí na světě, kde funguje magie. Vládu přebírá temný mág, který si za hlavní město volí Liberec a v lokalitě Liberecké výšiny buduje nové administrativní a vládní centrum Rudou věž. V souladu se změnami nastolenými magií se proměňuje i město samo. V lokalitě Výstaviště vyvěrají termální prameny, galerie slouží jako hudební bar, v muzeu sídlí ambasáda Ruské federace, do Jezírka u bývalé zoologické zahrady chodí lidé lovit zlaté rybky a pozorovat ptáky ohniváky, v Harcovské přehradě žijí vodní draci a v okolních lesích mají hnízda harpyje a gryfové… Do Liberce přijíždí lovec bestií a nájemný strážce Nataniel Skalický s cílem magii zničit a vše vrátit do starých kolejí, a zaplétá se do boje o moc mezi temným mágem a jeho synem.

Kniha představuje první z volně na sebe navazujících příběhů, které budou v následujících letech vycházet v cyklu s názvem Purpurová noc.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login