Detail aktuality

Kamenné, cihlové, ze dřeva i oceli. Brožura představuje rozhledny v kraji

10.02.2020 7:59

Milovníky rozhleden a dalekých výhledů potěší nová brožura, kterou vydal Liberecký kraj. Představuje totiž více než tři desítky kamenných, cihlových, dřevěných i ocelových rozhleden rozesetých napříč regionem. Skýtají ideální tipy na výlet; většina jich je navíc přístupná celoročně.

Brožura navazuje na naši tematickou řadu, kterou dlouhodobě vydáváme a o kterou je velký zájem,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu. „Dali jsme jí zcela nový kabát, doplnili tipy na výlet v okolí a opatřili QR kódy pro každou rozhlednu, aby je bylo jednodušší je nalézt.“

V kraji čekají na turisty rozhledny nejrůznějších konstrukcí, rozmanité architektury, různého stáří, rozličných jmen a výšek, které lákají na daleké výhledy na všechny světové strany. Čistě v kraji jich jsou tři desítky, pokud se k nim přidají ještě vyhlídkové věže a vyhlídky jako takové, nabízí se spousta výletů po celý rok. Zážitky z nich pak lze sdílet třeba na Instagramu pod hashtagem #regionliberec.

S brožurou bude možné se blíže seznámit ve dnech 6. a 7. března v Jablonci nad Nisou během veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2020.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login