Detail aktuality

Jaká kniha je nejoblíbenější mezi čtenáři? Hlasovat lze na krajském webu 

03.03.2022 7:28

V soutěži Kniha roku Libereckého kraje mohou volit kromě odborné poroty i samotní čtenáři. Letos je o tuto soutěž zájem, autoři a nakladatelé nominovali celkem čtyři desítky publikací.

Regionální literatura je důležitým zdrojem informací nejen pro současníky, ale také v budoucnu pro badatele. Soutěžní kategorie „Cena čtenářů“ má zejména popularizační význam, kdy si mohou lidé všimnout různých titulů, které v kraji vycházejí a přečíst si je,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V letošním roce se do soutěže přihlásilo 40 knih; hojného zastoupení se dočkala například nová kategorie, a to Kniha o obci. Hlas své nejoblíbenější knize lze odevzdat do konce března; výherce převezme cenu v Krajské vědecké knihovně v Liberci 3. května.

Hlasuje se prostřednictvím dotazníku, ve kterém nechybějí ani podrobnější informace o knihách. Dotazník je na odkazu https://www.survio.com/survey/d/I1D2A4D8D2W4D8D2O. Bližší informace o soutěži se lze dozvědět na webu https://kniharoku.kraj-lbc.cz/.

Soutěž Kniha roku Libereckého kraje má pět kategorií: první jsou beletrie a poezie, druhou odborná a populárně naučná literatura, dále literatura pro děti a mládež, učebnice, umělecká monografie a výtvarná publikace a na závěr nová kategorie Kniha o obci. Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově.

Dále jsou pak vyhlašovány dvě zvláštní ceny, a to Cena Libereckého kraje za mimořádný přínos v oblasti literatury a zvláštní Cena čtenářů. Právě o ní pojednává tato zpráva.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login