Detail aktuality

Hlasovat v soutěži Kniha roku o Cenu čtenářů lze do 6. dubna

29.03.2022 7:13

Velký zájem je letos o soutěž Kniha roku Libereckého kraje; autoři a nakladatelé nominovali celkem třicet devět publikací. Hodnotit je bude odborná porota. Na internetu lze zároveň hlasovat v kategorii Cena čtenářů.

Lhůta pro hlasování o Cenu čtenářů se prodloužila do 6. dubna. Kdo se stane oficiálním vítězem v jednotlivých kategoriích, bude jasné na předávání cen 9. května od 15 hodin v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

„Letos se zúčastnilo soutěže nejvíce knih ze všech ročníků. Mimo jiné za to vděčíme knihkupectví Fryč, které oslovilo autory s žádostí o přihlášení. Budeme velmi rádi, pokud si i lidé zvolí svou nejoblíbenější knihu,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Hlasovat o Cenu čtenářů lze prostřednictvím dotazníku, ve kterém nechybějí ani podrobnější informace o knihách. Nalézá se na webovém odkazu https://www.survio.com/survey/d/I1D2A4D8D2W4D8D2O. Bližší informace o soutěži se lze dozvědět na webu https://kniharoku.kraj-lbc.cz/.

Pět vylosovaných, kteří vyplní celý dotazník i s kontakty na sebe, obdrží dárky v podobě knih a dalších drobností.

Soutěž Kniha roku Libereckého kraje má pět kategorií: první jsou beletrie a poezie, druhou odborná a populárně naučná literatura, dále literatura pro děti a mládež, učebnice, umělecká monografie a výtvarná publikace a na závěr nová kategorie Kniha o obci. Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově.

Dále jsou pak vyhlašovány dvě zvláštní ceny, a to Cena Libereckého kraje za mimořádný přínos v oblasti literatury a zvláštní Cena čtenářů. Právě o ní pojednává tato zpráva.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login