Detail aktuality

HISTORICKÁ KONFERENCE 100 LET A ČESKOLIPSKO

17.09.2018 8:31

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě/ Okresní soud

Čtvrtek 20. 9. 2018 / 10.00 – 15.00

Okresní soud hostí historickou konferenci 100 let a Českolipsko

Jako odborná část doprovodného programu výstavy 100 let ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě se ve čtvrtek 20. září uskuteční ve Velkém porotním sále Okresního soudu v České Lípě historická konference s názvem 100 let a Českolipsko. Veřejnost má unikátní příležitost seznámit se zajímavými regionálními tématy uplynulého století v jinak málo přístupném, leč velmi reprezentativním českolipském sále. Vstup na konferenci je přes hlavní vchod budovy okresního soudu.

Konference bude zahájena v 10 hodin a její program je naplánován zhruba do 15 hodin. Plody svého bádání zde přednese několikero historiků i aktivních amatérských badatelů, kteří v regionu působí. Jejich vzájemné setkání je důležité pro předávání poznatků a budoucí spolupráci. Výtahy z jednotlivých referátů budou následně publikovány formou elektronického sborníku, přístupného na internetových stránkách českolipského muzea.

Na konferenci se představí devatero referujících, jejichž příspěvky jsou v harmonogramu seřazeny chronologicky. V dopoledním bloku zazní referáty Radka Andonova, Ladislava Smejkala, Michala Panáčka, Petra Karlíčka z Archivu města Ústí nad Labem a Michala Rádla z archivu v České Lípě. Odpoledne jejich místo zaujmou badatel Petr Fletscher ze Stružnice, Zdeněk Rydygr z Eduard Held Muzea, Tomáš Cidlina a Eliška Vavříčková, ředitelka Sklářského muzea Nový Bor.

Po zakončení konference v odpoledních hodinách bude účastníkům a posluchačům nabídnuta možnost komentované prohlídky výstavy 100 let v ambitu Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě.

Historickou konferenci 100 let a Českolipsko s Vlastivědným muzeem a galerií spolupořádá Státní okresní archiv v České Lípě. Projekt byl realizován, stejně jako výstava 100 let a další části jejího doprovodného programu, s finanční podporou Ministerstva kultury ČR, Libereckého kraje
a VLS ČR, s.p.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login