Detail aktuality

Glass Pesničák vyrábí parfémové flakony i věštecké koule

06.01.2021 0:00

Parfémové flakony, nápojové sklo, globusy, ale i věštecké koule. Pestrý sortiment má v nabídce další z firem působících v Křišťálovém údolí – sklářská dílna Glass Pesničák, která sídlí v jizerskohorském Josefově Dole.

„Dříve bylo i u nás běžné kupovat vůně stáčené. Stále je takto možné nakupovat například v parfumerských manufakturách ve Francii, také v České republice se někteří malí výrobci k takovému prodeji vrací. Právě na tyto vůně jsou určené flakony od pana Pesničáka. Každá dáma může mít doma opravdový originál,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Počátek tohoto sklářského provozu sahá do poloviny 90. let minulého století: jeho předchůdcem byla firma Sklářská dílna Josefův Důl, jež působila v letech 1995 až 2014 a v níž působili bratři Jan a Jaroslav Pesničákovi spolu se svými rodiči. V roce 2015 založil Jan Pesničák svoji vlastní firmu, jíž je současná společnost Glass Pesničák.

Dům, ve kterém firma působí, byl původně postaven také jako brusírna skla. Této rodukci se věnoval Franz Josef Vater. Ve sklepích je stále původní transmise s litinovými koly pro rozvod plochých kožených řemenů sloužících k pohonu brusů o patro výše.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login