Detail aktuality

Galerie v lázních hostí přehlídku Design Days Reichenberg

26.11.2019 10:03

Ve znamení designu se ponese také začátek letošního adventu v Oblastní galerii Liberec. Koná se tu další, již šestý ročník oblíbených Design Days Reichenberg. Prodejní přehlídka převážně regionálního designu potrvá od pátku 29. listopadu do neděle 1. prosince. 

Reprezentativní a architektonicky výjimečný objekt bývalých Lázní ve svých prostorách přivítá téměř šedesát designérů, kteří představí to nejlepší ze své tvorby – šperky, knihy, módu, papírenské zboží, autorské hračky, pánské doplňky, nábytek, grafika, ale také porcelán, květiny nebo městská jízdní kola. „Snažíme se sortiment stále rozšiřovat, aby si vybrali opravdu všichni,“ dodala Petra Kašková z Oblastní galerie Liberec. „Jako každý rok zahajujeme adventní čas prodejní designovou akcí, která má navodit příjemnou atmosféru a nabídnout návštěvníkům kvalitní tvorbu převážně lokálních tvůrců.“

DDR nenabízejí masovou produkci a ten, kdo si zakoupí na místě dárek, si může být jistý, že kupuje i kus originality a jedinečnosti. S tím samozřejmě souvisí otázka cen. „Samozřejmě se setkáváme s názorem, že designové výrobky jsou drahé. Částečně je to pravda, ale myslím, že návštěvníci se budou moci přesvědčit, že dobrý design se dá pořídit i za rozumné peníze,“ láká návštěvníky Petra Kašková.

Akce bude již tradičně obohacená o originální výtvarný workshop pro děti a jejich rodiče či prarodiče. Malí návštěvníci si budou moci vyrobit sklenici či skleničku s vlastním vypískovaným motivem. Výtvarný workshop Pískovačka bude otevřen po celou dobu Design Days Reichenberg.

Příjemnou atmosféru designových dnů hudebně dokreslí DJ Pup-shmeer z Turnova. O občerstvení se postará galerijní kavárna Art Café, která bude po celou dobu otevřená a dobře zásobená nejen předvánočním svařákem.

„Mám velkou radost, že se Design Days uchytily, že mají stálé návštěvníky a lákají stále nové. Jsme hrdí na to, že můžeme prezentovat místní designéry a určitě je zajímavé, že začátky DDR časově a tematicky zapadají do období jistého probuzení Liberce. Tedy do doby, kdy v Liberci vznikala řada zajímavých bister nebo obchůdků,“ řekl ředitel galerie Jan Randáček.

Vstup na Design Days Reichenberg bude po celou dobu zdarma, pro galerii platí obvyklé vstupné. Oblastní galerie Liberec je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Akce Design Days Reichenberg je podpořena Fondem kultury a cestovního ruchu Statutárního města Liberec.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login