Detail aktuality

Doba covidová veletrhy cestovního ruchu neumlčela. Ani Liberecký kraj na nich nechyběl

28.06.2021 15:36

I přes přísná nařízení, která souvisela s koronavirovou pandemií, se na jaře letošního roku podařilo alespoň v online prostředí uspořádat několik veletrhů cestovního ruchu. Právě jaro je totiž obdobím, kdy se představují nejnovější trendy v cestovním ruchu, produkty a plány na letní turistickou sezónu. Liberecký kraj na online veletrzích nechyběl.

„I přesto, že doba příliš nepřeje prezentaci v tuzemsku i v zahraničí, snažíme se, aby byl Liberecký kraj vidět a abychom nabídli to nejlepší, co u nás mohou návštěvníci spatřit,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje

Od 9. do 12. března se pod záštitou agentury Czechtourism virtuálně konal největší evropský veletrh v cestovním ruchu ITB v Berlíně. Během čtyř dnů na něj zavítalo prostřednictvím webu celkem 65 000 unikátních návštěvníků, kteří si mohli prohlédnout online či živě vysílané prezentace podnikatelů v oblasti služeb a cestovního ruchu z celkem 120 zemí.

Dále bylo možné navázat nové obchodní kontakty či účastnit se seminářů a diskusí. Za Liberecký kraj se tu prezentovaly přírodní krásy z oblastí Jizerských hor, Krkonoše a Jizerských hor nebo starobylé hrady, zámky, zříceniny a pískovcová skalní města z Českého ráje.

Začátkem měsíce května se region prezentoval na Ferien Messe ve Vídni. Návštěvníkům se například prostřednictvím video spotu představil unikátní projekt Křišťálového údolí, dále vybrané snímky turistických cílů, například Ještědu nebo Českého ráje, a také německou verzi úspěšné brožury Skryté skvosty Libereckého kraje.

Na česká prezentační místa během dvou dnů zavítalo celkem 2 400 virtuálních návštěvníků, přímo o Liberecký kraj jich projevilo zájem 117. Zajímali se především o tipy na ubytování, výlety a novinky na letní turistickou sezónu. V konkurenci více než 130 vystavovatelů z 30 zemí se rozhodně s turistickou nabídkou Liberecký kraj neztratil.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login