Detail aktuality

Dny evropského dědictví zavedou do muzea i na Harcubovu chalupu

04.09.2019 9:41

EHD. Zkratka, která značí European Heritage Days neboli Dny evropského dědictví. Tato mezinárodní akce každoročně září otevírá návštěvníkům brány nejzajímavějších památek.

V Libereckém kraji mezi nimi nechybí Severočeské muzeum v Liberci. Přestože je kvůli pokračující rekonstrukci stále uzavřené, i ono se letos k této význačné události připojí.

V sobotu 7. září budou moci návštěvníci vystoupat na muzejní věž nebo navštívit expozici automatofonů, která bude přístupná ze zadního vchodu z parku z ulice Dvořákovy. Těšit se bude možné i na doprovodný program. Akce se koná po celý den od 9 do 17 hodin.

Stejně jako v loňském roce, i letos bude otevřena také chalupa českého sklářského výtvarníka, medailéra a pedagoga Jiřího Harcuby v Harrachově, která je jeho památníkem (https://en.mapy.cz/zakladni?x=15.4173723&y=50.7804974&z=17&source=addr&id=10653343), a to od 10 do 17 hodin. Do obou objektů je vstup po celý den zdarma.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login