Detail aktuality

Dětský koutek po zimě opět otevírá brány. Zahajuje svou 67. sezonu

20.04.2022 12:48

Téměř po půl roce se dnes opět otevírá Dětský koutek v libereckých Lidových sadech. Během každoroční zimní uzávěry prošel kompletní rekonstrukcí asfaltových komunikací i dopadových ploch pod herními prvky a v průběhu letošního roku v areálu také dojde k celkové opravě vodních fontán.

„Jedná se o první velkou a dobře viditelnou proměnu, kterou určitě rodiče s dětmi přivítají. Dětský koutek si pamatují i lidé dnes již dlouho dospělí a vodí tam i své děti. Zasloužil si modernizaci a my v ní budeme pokračovat,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Letošní sezona je sedmšedesátá. Jako každý rok se návštěvníci mohou těšit na oblíbené ruské kolo, historický vláček z roku 1971, vzduchovou trampolínu i všechny tradiční prolézačky, klouzačky, houpačky, které prošly v průběhu uzávěry revitalizací.  Novinkou pro letošní rok jsou zbrusu nové asfaltové komunikace na dopravním hřišti i bezpečné dopadové povrchy pod herními prvky. Do začátku letních prázdnin projdou kompletní rekonstrukcí také vodní fontány.

Na děti dále ve svém opraveném výběhu čeká i sedmihlavé stádo koz kamerunských včetně jejich dvou letošních mláďat. „Velice nás těší, že i po téměř sedmdesáti letech je Dětský koutek stále oblíbeným výletním cílem mnoha nejen libereckých rodin. Jen v minulém roce jeho branami prošlo celkem 22.631 návštěvníků. K jeho dlouholeté tradici cítíme obrovský respekt a každým rokem pracujeme na jeho zvelebování. Pevně doufám, že to veřejnost ocení a koutek se stane vyhledávanou atrakcí i pro další generace,“ dodala Vladimíra Štrynclová, vedoucí Kulturního a společenského střediska Lidové sady.

V průběhu následujících let bychom v Dětském koutku také rádi vybudovali nové bistro, které by více odpovídalo aktuálním gastronomickým trendům a poptávce. V plánu je i nová voliéra pro andulky vlnkované nebo výstavba opičí lanové dráhy pro menší děti,“ dodal ředitel liberecké zoo David Nejedlo.

V případě hezkého počasí je Dětský koutek otevřen v květnu, září a říjnu každý den včetně víkendů od 9 do 18 hodin, v červnu, červenci a srpnu pak do 19 hodin. Za celodenní vstupenku s možností opustit areál v průběhu dne děti od 2 let zaplatí 60, jejich dospělý doprovod 30 korun.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login