Detail aktuality

Děti čtou nevidomým dětem. Liberecká knihovna vydala další audioknihu

19.02.2024 13:19

Již jedenadvacátou audioknihu v rámci dlouhodobého projektu Děti čtou nevidomým dětem vydala Krajská vědecká knihovna v Liberci.  Více o ní i o celém projektu se lze dovědět na webových stránkách knihovny www.kvkli.cz v článku Děti čtou nevidomým dětem.  

„Oceňuji práci knihovníků v Krajské vědecké knihovně, kteří neustále hledají, jak rozšířit služby pro různé cílové skupiny. Výjimečné místo v této snaze má nabídka pro hendikepované. Audioknihy jsou skvělým příkladem této snahy,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Medailon Emilky Horové od Nadi Revilákové načetly děti ze základních a středních škol z Liberce a Frýdlantska, které byly vybrané na základě konkurzu. O ten je tradičně velký zájem, pro letošní knihu se ho zúčastnila stovka dětí, z nichž vzešlo sedmnáct vybraných. Adiozáznam vznikl pod vedením režisérky Elišky Bejčkové během dvou dnů.  

Letos poprvé jsme kromě zvukové knihy na CD vydali i tištěnou verzi pro nevidomé v Braillově písmu. Děti, pro které je kniha určena, tak budou mít možnost si ji nejen poslechnout, ale také číst hmatem,“ doplnila ředitelka knihovny Dana Petrýdesová.

V letošním roce knihovnu kromě ministerstva kultury podpořilo v jejím úsilí i statutární město Liberec a Nadace Leontinka. „Velké díky patří také učitelům, kteří děti motivují a pomáhají jim s přípravou na konkurz. A v neposlední řadě moc děkujeme všem dětem, bez kterých by to vůbec nešlo," dodala Petrýdesová.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login