Detail aktuality

Den pro dětskou knihu v liberecké Krajské vědecké knihovně

20.11.2018 11:32

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR vyhlašuje každoročně před začátkem adventní doby Den pro dětskou knihu, který se pak vždy uskuteční v mnoha knihovnách po celé zemi. Letos se koná v sobotu 1. prosince. Krajská vědecká knihovna v Liberci zve v tento den od 9 do 13 hod. všechny dětské čtenáře i jejich rodiče, kteří mají rádi hezké příběhy.

Účastníky čeká soutěžní stezka Hop z knížky do knížky, kde se děti přenesou do různých pohádek a příběhů a budou plnit netradiční úkoly. Pro děti budou připraveny i výtvarné dílny a burza dětských knížek. Milovníci her možná jistě ocení možnost vyzkoušet si společenské hry od firmy Mindok, jejíž zástupci budou v knihovně přítomni. Program dne doplní i divadelní představení – pohádka pro děti na vánoční téma.

„Každou příležitost a akci, která přivede děti ke knihám a ke čtení, velmi vítám. Naše knihovna je v tomto ohledu mimořádně aktivní a snaží se celé rodiny motivovat různými způsoby k četbě,“ říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje

„V průběhu dopoledne také pokřtíme nového maskota dětské knihovny, jehož jméno vybrali sami dětští čtenáři,“ říká ředitelka knihovny Blanka Konvalinková a dodává: „Křtu se osobně zúčastní výtvarník a ilustrátor pan Ivan Antoš, který pro nás krásnou loutku vytvořil.“

Slavnostní dopoledne zakončíme oceněním autorů vítězných fotografií z velké prázdninové soutěže „Půjč si knihu na prázdniny“. V průběhu Dne pro dětskou knihu budou moci zájemci navštívit také divadelní představení – oblíbenou sobotní pohádku od 10 hod. Tentokrát to bude Vánoční loutková hra v podání Divadla Bořivoj Praha. 

I naše pobočka na Kunratické si pro své čtenáře při této příležitosti připravila malý den otevřených dveří s burzou knih a výtvarným tvořením. 

„Jsem velice ráda, že se Den pro dětskou knihu koná, a motivuje tak děti nejen k návštěvě knihovny, ale i ke čtení. Velice mne potěšilo, že se do akce zapojily i menší knihovny, jako je Městská knihovna Antonína Marka v Turnově, Městská knihovna Česká Lípa, Obecní knihovna Horní Branná a Obecní knihovna Paceřice,“ dodala Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Zdroj: Krajská vědecká knihovna v Liberci

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login