Detail aktuality

Cyklojízda Greenway Jizera z Líšného do Železného Brodu

17.09.2018 14:09

Sdružení Český ráj srdečně zve všechny cyklisty a příznivce stezky Greenway Jizera na letošní cyklojízdu, která se uskuteční v rámci Týdne mobility v sobotu 22. září od 10.00 hodin.

 

Pro letošní cyklojízdu byl vybrán úsek Líšný – Železný Brod, který je zatím pro výstavbu cyklostezky komplikovaný.

Úzké údolí Jizery, z jedné strany silnice, z druhé železniční trať, zátopová oblast stoleté vody… To vše jsou skutečnosti, kvůli kterým se o cyklostezce Greenway Jizera v úseku z Líšného do Železného Brodu bohužel zatím pouze diskutuje. Do míst, kde už cyklostezka vede (Turnov – Malá Skála – Líšný), přivádí stezka tisíce turistů, které by rádi uvítali i podnikatelé v Železném Brodě.

Cyklostezka by v tomto úseku sloužila i místním obyvatelům, kteří mnohdy při cestě za prací jezdí na kole po mezinárodní silnici s hustým provozem.

 

V rámci připravované cyklojízdy bude prezentována aktuální situace a stav projektové přípravy tohoto úseku.

Sraz účastníků je v 10.00 hodin u Galerky v Líšném nebo je možno se do Líšného vydat společně z Turnova (sraz v 9.00 hodin na parkovišti v Dolánkách) či ze Železného Brodu (sraz v 9.00 hodin u radnice).

 

Podrobné informace na www.greenwayjizera.cz.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login