Detail aktuality

Českolipský komorní cyklus pokračuje se vzpomínkou na události roku 1945

11.06.2020 13:01

Dalším koncertním zastavením bude v pondělí 15. června pokračovat Českolipský komorní cyklus. V Jiráskově divadle se představí populární smyčcové kvarteto Epoque Quartet, které si přizvalo ke spolupráci úspěšné kytarové duo Siempre Nuevo. Toto netradiční spojení nabídne českolipskému publiku zvukomalebné pásmo na pomezí klasické hudby, jazzu a tanga v dílech Astora Piazzolly, Martina Brunnera, Petra Wajsara, Štěpána Raka a dalších. Vstupné na tento koncert, který začíná v 19 hodin, je dobrovolné, místa je možná rezervovat prostřednictvím rezervačního systému na www.lipamusica.cz.

Červnový koncert Českolipského komorního cyklu je věnován pěti tisícům obyvatel města Česká Lípa, kteří byli 15. června 1945 vyhnáni ze svých domovů. Během jediného parného dne museli vyčerpaní lidé ujít těžký pochod z České Lípy do saského Waltersdorfu. Na 75. výročí této události se v České Lípě bude konat pietní pamětní setkání. Koncert, který na setkání naváže, bude oslavou znovunavázaného partnerství a přátelství, a tomu odpovídá i jeho program, v němž je dominantní emocí radost.  Hostem koncertu bude Mgr. Tomáš Cidlina, historik Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě.

Českolipský komorní cyklus bude pokračovat v září přesunutým březnovým koncertem, na němž se v programu Milost a pomsta představí barytonista Roman Hoza za doprovodu varhanice a cembalistky Barbary Marie Willi a violoncellisty Michala Rajtmajera. Vstupenky zakoupené na původní termín zůstávají v platnosti a do prodeje jsou uvolněná další místa. Koncert se uskuteční 9. září v kostele Mistra Jana Husa.

Českolipský komorní cyklus se koná za podpory Ministerstva kultury ČR, Libereckého kraje, Města Česká Lípa, Nadace Život Umělce, Státního fondu kultury, rodiny Tichých a společnosti Modus. Záštitu nad cyklem převzaly Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana a starostka Města Česká Lípa a Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login