Detail aktuality

Botanická zahrada táhne. Lidé do ní míří za odpočinkemi vzděláváním

12.03.2024 8:11

Stále více návštěvníků míří do liberecké botanické zahrady. Vyplývá to z analýzy, jež zmapovala poslední tři roky. V lednu navštívilo zahradu dvakrát více lidí než v roce 2022, v únoru to byl téměř trojnásobek.

„Botanická zahrada, její vedení a zaměstnanci přicházejí s řadou nápadů a novinek. Jsem velmi ráda, že to lidé oceňují a stoupá nám návštěvnost. A protože s vedením zahrady konzultujeme další připravované kroky, už nyní jsem si jistá, že i v letošním roce zaznamenáme další nárůst zájmu,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Začátek roku odstartovala Botanická zahrada Liberec akcí Ledová města, která byla určena zejména pro rodiny se školními dětmi, které měly první únorový víkend pololetní prázdniny. Návštěvníci tak mohli využít desetiprocentní slevu ze vstupného. O tomto prodlouženém víkendu zahradu navštívilo necelých 1300 návštěvníků, což je přibližně o 60 % více než minulý rok ve stejném období.

Na Ledová města navázala výstava Jablka s příběhem, která trvala od 8. do 18. února. V jejím rámci návštěvníky čekaly řízené degustace s přednáškami a vzdělávací programy pro mateřské a základní školy. V těchto deseti dnech do zahrady zavítalo na 3430 návštěvníků, což je téměř dvojnásobek než v minulém roce. O samotné řízené degustace mělo zájem 109 návštěvníků, čímž byla vyčerpána maximální nabízená kapacita. Vzdělávacím programem Příběh jablíčka prošlo 393 dětí a 50 dospělých a aby byla uspokojena poptávka po tomto programu, musely být přidány nové termíny.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login